Duo Brikcius – koncert dvou violoncellistů, 22.3.2009

DUO BRIKCIUS – 2 CELLOS TOUR v kostele sv. Jakuba Staršího v Praze – Petrovicích

Čeští violoncellisté – sourozenci Anna Brikciusová & František Brikcius vystoupí v rámci koncertního turné “Duo Brikcius – 2 Cellos Tour” na koncertě pořádaném kulturní komisí Rady městské části Praha – Petrovice, který se koná v neděli 22. března 2009 od 19.00 hodin v kostele sv. Jakuba Staršího (Edisonova 17, Praha 10 – Petrovice / vstupné 50,- Kč).

Na programu jsou prakticky neznámá díla známých autorů pro nezvyklé obsazení dvou violoncell. Jsou to skladatelé Luigi Boccherini, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioacchino Rossini, Paul Hindemith, Gideon Klein a Irena Kosíková. Mimo jiné zde bude Duem Brikcius, spolu s Fantasií IV. (2008) od české skladatelky a varhanice Ireny Kosíkové, uvedena skladba Duo pro housle a violoncello (1939-40) od terezínského skladatele židovského původu Gideona Kleina v obsazení pro dvě violoncella.

Koncertní turné “Duo Brikcius – 2 Cellos Tour” českých violoncellistů se koná jak v České republice (Praha, Brno, Chotěboř, Teplice, Lidice, Točník, Velké Březno, Praha – Vysočany, Veselí nad Moravou, Jičín, Telč, Boskovice, Praha – Šeberov, Klatovy, Praha – Chodov, Praha – Slivenec, Frýdlant, Praha – Petrovice, Turnov, Polešovice,. …), tak i v zahraničí (Bosna a Hercegovina, Estonsko, Kanada, Německo, Švédsko, Turecko, USA, Velká Británie). Více viz webové stránky http://www.Brikcius.com